28 Aralık 2012 Cuma

Tüm Fortran Ders Notları Flash Ders Biçimi

Fortran Ders Notları Flash Presentation Biçimi

Fortran Ders Notları

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Fortran Ders Notları


Doç.Dr. Seyfettin DALGIÇ'ın Fizikte Bilgisayar Uygulamaları - Fortran Ders Notları Flash sunum dosyası formatında hazırlandı. 110 sayfalık bu sunumdan ister .swf isterseniz .exe dosyalarını çalıştırarak faydalanabilirsiniz.

Fortran Lessons

Fortran Ders Notları'nı Aşağıdaki Linkten İndirebilirsiniz.

Tüm Fortran Ders Notları İndir


Turgut ARSLAN

14 Aralık 2012 Cuma

Claroline 1.11.4 Türkçe Karakter Sorunu [Çözüm]

Claroline 1.11.4 Türkçe Dil Dosyaları

Eğer uzaktan eğitim hizmeti vermek için altyapı olarak Claroline Öğrenme Yönetim Sistemini(ÖYP-Learning Management System-LMS) tercih ettiyseniz,kurulum tamamlanırken site dilini Türkçe olarak ayarladığınızda Türkçe karakter sorunuyla karşılaşabilirsiniz. bunun sebebi sistemdeki Türkçe dil dosyalarında karakter seti ile ilgli ayarın hatalı olması. Gerçi sistem iso-8859-9 diye ayarlamış ama ne hikmetse web sayfasında doğru görüntülenmiyor. Ayrıca Ttürkçe kelime karşılıklarının olduğu "complete.lang.php" dosyasında da Türkçe karakterlerin yerini kutucuklar almış. Düzgün görüntülenmeleri için hepsini düzeltmeniz gerekiyor. Ben bunu sizler içn yaptım Sayfanın altındaki linkten Türkçe dil dosyalarının düzeltilmiş hallerini indirebilirsiniz. Tabi bu dosya Claroline 1.11.4 versiyonu için geçerli. Diğerlerinde çalışır mı bilmiyorum. 

Dosyaları yüklemek için aşağıdaki yolu takip edin.

1- Kurulumu yaptığınız sunucuda Claroline klasörüne girin.

Claroline 1.11.4 Türkçe Karakter Sorunu

2-  claroline klasöründe altındaki lang klasörüne girin.
Claroline 1.11.4 Türkçe Karakter Sorunu

3-  Burada turkce isimli klasörün içine indirdiğiniz zip dosyasındaki "complete.lang.php" ve "locale_settings.php" dosyalarını kopyalayın..
Claroline 1.11.4 Türkçe Karakter Sorunu

Hepsi bu kadar. Bu aşamadan sonra sistemi giriş yaptığınızda karakter sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Maalesef Claroline ÖYP programının tamamı Türkçeleştirilmemiş, Bazı yerler Hala İngilizce. Ama ne yapalım elimizden şimdilik sadece bu kadarı geliyor. Lafı uzatmadan aşağıdan indirme linkini veriyorum.
İyi Çalışmalar...

Claroline 1.11.4 Türkçe Dil Dosyaları indir!



Turgut ARSLAN

12 Aralık 2012 Çarşamba

Fortran Ders Notları SCORM Ders Biçimi

Fortran Ders Notları SCORM İçerik Örneği

Fortran Ders Notları

Fortran Ders Notları SCORM Ders Biçimi MOODLE Etkinlik Sayfası

Fortran Ders Notlarını SCORM ders biçimi haline getirdim. Aşağıda verdiğim linklerde Hem SCORM 1.2 hem de SCORM 2004 standartlarında paketlenmiş dosyalar bulunmaktadır. Bu paketleri MOODLE ortamında denedim. MOODLE ile SCORM editör olarak NOTTINGHAM Üniversitesinin bir çalışması olan XERTE programını kullandım. Bu program ile ders içeriklerinizi FLASH formatında hazırlayıp SCORM standartlarında içerik paketleri oluşturabilirsiniz. Bu çalışmamda Xerte 2.17 sürümünü kullandım.

Xerte
Xerte kullanmak isteyenler için bir uyarı yapmak istiyorum. Bu editör  ile oluşturduğunuz SCORM paketleri MOODLE ile uyumsuzluk yapabiliyor. MOODLE'da SCORM ders biçimi için dosya yüklemek istediğinizde XML karakter hatası alabilirsiniz. Bu durumda şunları yapın.
 
  1. Oluşturduğunuz SCORM paketini bir klasöre açın. Tüm dosyaları unzip yapın.
  2. Bu dosyalar arasında imsmanifest.xml dosyasını bulun ve Dreamweaver ya da benzeri bir programla açın.
  3. Dreamweaver ortamında üst menüden Modfy => Page Properties yolunu takip edin ve açılan menüdeki seçenekleri resimdeki gibi yapın.
imsmanifest.xml düzenlemek
4. Son olarak tüm dosyaları yeniden zip formatında sıkıştırın. Sıkıştırdığınız dosya formatının zip olmasına dikkat edin.

SCORM Ders Örneğini İndirme Linkleri:


Fortran Ders Notları SCORM Ders Biçimi SCORM 1.2  >>İndir<<
Fortran Ders Notları SCORM Ders Biçimi SCORM 2004 >>İndir<<


Turgut Arslan