24 Mayıs 2011 Salı

Blogger'a swf Flash Eklemek

Sitenizde ziyaretçilerinize hoşça vakit geçirtmek için flash oyunlar koymak istiyor. ve karmaşık javascript kodları ile uğraşmak istemiyorsanız < embed / > tagı'nı kullanabilirsiniz.İşte size bunun bir örneği,

< embed src="oyun.swf" height="349" width="425" / >

Burada "src" parametresine swf dosyasının konumunu yazıyoruz. Peki bloguma flash oyun nasıl eklerim dediğinizi duyar gibiyim. Bildiğiniz gibi Blogger swf uzantılı dosyaları eklemeye izin vermiyor. Bu durumda önce swf dosyamızı internette bulacağımız ücretsiz depolama sitelerinden birine(Fileden, swfcabin, googlesites gibi) yüklemekle işe başlıyoruz. Bu herhangi bir ftp sunucusu da olabilir. Sonra bu dosyanın adresini alıyoruz ve "src" parametresinin karşısına yazıyoruz. Böylelikle blog sayfanız görüntülendiğinde oyunun swf dosyası sizin belirttiğiniz adresten sayfanıza yüklenir ve kullanıcı oyunu rahatlıkla oynamaya başlayabilir. Tabi burda yüklenme süresi normal sitelere göre biraz daha uzun olabilir ama oyun bir kere yüklendikten sonra sorunsuz çalışacaktır.

Yok ben yüklemeyle uğraşmak istemiyorum da diyebilirsiniz. Bu durumda bir alternatifiniz daha var. Oyun sitelerinden beğendiğiniz bir oyunun o site üzerindeki konumunu belirleyip adres olarak orayı gösterebilirsiniz. Ancak bu durum anlaşılırsa site sahibi ile aranızda tatsız olaylar gelişebilir. Ben swf dosyamı google sites üzerinde bir adrese yükledim. Google sites Türkiye'de hala yasaklı olabilir bu durumda oyunu göremeyebilirsiniz. Oyunu görmek istiyorsanız ağ bağlantılarınızdan DNS ayarlarınızla oynamanız gerekir.

Size kullanabileceğiniz iki DNS adresi vererek yazımı bitiriyorum.

64.81.79.2
128.107.241.184

Oyun görüntülenmiyorsa DNS olarak bu numaraları girin. İyi eğlenceler...


2 yorum:

gurcu87 dedi ki...

Tesekkürler isime yarar insallah :D

Turgut dedi ki...

Birşey değil umarım işini görmüştür :)