7 Ekim 2012 Pazar

JDK Nedir? JRE Nedir? JVM Nedir?

Java'nın Temel Terimleri


Java Development Kit(JDK) Nedir?

Java'da yazılan programların derlenip çalıştırılmalarını sağlayan, içinde çok sayıda kütüphanenin bulunduğu program paketidir.JDK'yı buradan indirebilirsiniz.

Java Runtime Enviroment (JRE) Nedir?

JDK'nın kurulumu ile gelen(siz isterseniz ayrıca kurabilirsiniz) Java'da yazılıp derlenen uygulamaların çalıştırılması için kullanılan kütüphaneler topluluğudur. JRE'yi ayrıca buradan indirebilirsiniz.

Java Virtual Machine(JVM) Nedir?

JVM Java Sanal Makinesi anlamına gelir. Java ile geliştirdiğiniz uygulamaların bilgisayar üzerinde çalışmasını sağlar. JVM derlenmiş olan kodları makine diline çevirir. Java'da ürettiğiniz uygulamlar JVM üzerinde çalışır. JVM yazdığınız Java programı ile bilgisayar arasındaki iletişimi sağlar. JVM yorumlama işlemlerini, JRE'nin kütüphanelerini kullanarak yapar. Java'da yazdığınız bir programın, bir bilgisayar üzerinde çalışabilmesi için o bilgisayarda kullanılan işletim sistemine uygun JVM'nin kurulmuş olması yeterlidir. Bu da Java programları için platform bağımsızlığı sağlar. JVM sayesinde Java'da yazılan programlar, MAC OS, Linux veya Windows İşletim sistemlerinde rahatlıkla çalışabilir.

Hiç yorum yok: