Web sitesi hazırlamak göründüğünden daha zor, oldukça zahmetli bir iştir. Etkileyici, kullanışlı ve güzel bir görünümü elde etmek bir yana, hazırlanan içeriğin siteye yüklenmesi ve kullanıcılara sunulması ayrıntılı ve yoğun bir çalışmayı gerektirir. Buna ek olarak hazırladığınız sayfa her web tarayıcı için farklı yorumlanacağından(yaptığınız tasarımlar tüm web tarayıcılarda aynı görünmeyebilir) tarayıcı uyumunu sağlamak, web sitesini ziyaretçiler tarafından kullanılması muhtemel web tarayıcı model ve sürümlerinde en doğru biçimde görüntülenmesini sağlamak, site tasarımının zor taraflarıdır. Tüm bu zahmetlere karşılık web sitesi istatistiklerinin yerlerde sürünmesi, ziyaretçi sayısının düşüklüğü, tüm bu çalışmaları yapan; işin külfetini çeken kişi ya da kişiler için büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü kaynağıdır. Emeklerinizin boşa gitmemesi ve sitenizin amacına yani ziyaretçilerine ulaşabilmesi için yapmanız gereken çok önemli üç şey var.
1-Sitenizi google, yahoo ve bing gibi arama motorlarına kaydedin, indeksleyin.
2-Sitenizin bilinirliğini arttırın; mümkünse reklam yapın.
-Çeşitli forum ve sosyal paylaşım sitelerine(Donanım Haber, Facebook. Twitter gibi) üye olun reklamınızı yapın.
-Google AdWords ile ücret karşılığı web sitenizin reklamını yapabilirsiniz.
3- Site tasarımınız arama motorlarına uygun hale getirin.
-Title, meta tag ve etiketler kullanın.
Title: Buraya yazdığınız yazı web tarayıcının başlık kısmında görüntülenecektir. Site ana başlıklarını buraya yazabilirsiniz. Title içinde sitenizde olmayan içeriklerle ilgili kelimeler kullanmayın. Arama motorları buna kızar.
Meta Tagı: Burada keyword ve description olarak anahtar sözcükler kullanılır. Arama motorları burada yazan kelimeleri sitenizi tanımlamakta kullanırlar. Şunu unutmayın buraya yazdığınız anahtar sözcükler site içeriği ile uyumlu olmalıdır.
Etiketler: Eklediğiniz içeriği anahtar sözcüklerle etiketleyin. Kullandığınız etiket sözcüklerini site içeriğinden seçerseniz arama motorları sitenizi o içerik ile ilgili aramalarda daha üst sıraya koyarlar. Aynı şekilde burada da konu ile alakasız etiket sözcükleri kullanmamaya dikkat edin.
-Eklediğiniz resimlere konu ile ilgili alternatif metinler yazın.
Mesela ben bu sayfaya seo.jpg isimli bir resim ekledim. Bunun için yaptığım kodlama şu şekilde oldu;
< img src=”seo.jpg” alt=”seo”/>
Siz de kodlamayı bu şeklinde yaparsanız sitenize koyduğunuz resim arama motorları tarafından verdiğiniz isim altında indekslenir. Eğer resme verdiğiniz alt metin konu metnindeki önemli sözcüklerden biri olursa internette o konu ile ilgili görselleri arayan bir kullanıcı rahatlıkla resim dosyanıza ulaşır. Arama motoru resim dosyanızı konu ile ilgili diğer resimlerin arasında gösterir. Böylelikle resimler aracılığıyla sitenize ulaşmış olurlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder